Докладът анти-корупция на ЕС за България и бурята на възникващите пазари

Първата тема е борбата срещу корупцията у нас, коментар на Катя Христова-Вълчева и Владимир Шопов. Втората е в спектъра на търговията на финансовите пазари, гости Боян Иванчев и Васил Караиванов.

10.02.2014 | 12:40 Редактор: Дориана Ранкова
Докладът анти-корупция на ЕС за България и бурята на възникващите пазари
Докладът анти-корупция на ЕС за България и бурята на възникващите пазари

Първата част на шоуто е посветена на първия доклад от Европейската комисия за борбата срещу корупция за целия Европейски съюз. Какви са критиките към България? Къде стоим по ниво на корупция измежду европейските ни партньори? Какви са препоръките и има ли воля да се реализират на практика? Гост в студиото е политологът д-р Катя Христова-Вълчева, преподавател в Нов български университет. По телефон взехме и коментара на политолога Владимир Шопов, основател на изследователската и консултанска компания Sophia Analytica.

Във втората част на предаването акцентираме върху световната финансова тема на последните месеци: предстои ли финансова буря пред възникващите пазари. ФЕД намали темпа на изкупуване на активи и веднага се говори за валутна, банкова криза и вече виждаме отлива на капитали от възникващите пазари. Естествено, ще започнем със случващото се на родния капиталов пазар и впоследствие, ще преминем на глобално, световно ниво. Гостите в студиото са д-р Боян Иванчев, преподавател във Висшия Университет по Застраховане и Финанси и Васил Караиванов, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Пряко от Тайланд ще включим д-р Красимир Петров, преподавател в Университета „Принцът на Сонгкхла”.