fallback

Как и защо се размърдаха пластовете на социалното недоволство?

Гледайте Boom&Bust тази неделя от 16.30 по Bulgaria On Air.

21.06.2013 | 15:43

Идва ли краят на количествените улеснения на Федералния резерв? Отива ли си Бен Бернанке и има ли ФЕД работеща стратегия за изход?

Пазарите са нервни, разходите за финансиране на американското правителство се покачват при всеки намек на белобрадия мъдрец за прекратяване на паричните стимули. Устойчиво положение или пълна с неизвестности e финансово-икономическата обстановка? Очаквайте анaлиз по темата на Красимир Петров, преподавател по икономика и финанси в Тайланд.

Във втората част на предаването ще се върнем на българска земя с поглед към пичините и измеренията на протестите. Как и защо се размърдаха пластовете на социалното недоволство?

Икономическата реалност или демократичната осъзнатост изкараха хората на улицата? Как ще се отразят недоволствата върху политическия пейзаж в страната и последствията върху икономиката? Анализ на заплетения политически ребус с поглед към икономическите му измерения ще направят Стойчо Стойчев, политолог в СУ и Момчил Баджаков, политолог от НБУ.Финанистът Владимир Малчев ще коментира рисковата премия на страната и състоянието на фиска.

fallback
Още от Предавания
fallback