Предприемачеството е бъдещето на икономиката, заяви пред Bulgaria ON AIR популярният мениджър Дан Мур

Успешният предприемач има нужда от идея,воля и план.

22.03.2012 | 15:39
Предприемачеството е бъдещето на икономиката, заяви пред Bulgaria ON AIR популярният мениджър Дан Мур
Предприемачеството е бъдещето на икономиката, заяви пред Bulgaria ON AIR популярният мениджър Дан Мур

Българският пазар има голям потенциал за развитие на предприемачеството, заяви за предаването Boom&Bust  на телевизия Bulgaria ON AIR директорът на американската компания Southwestern Advantage* Дан Мур. По неговите думи България има добър бизнес потенциал за развитие, който се използва все по-ефективно.

Мениджърът очерта и основните характеристики за успешно предприемачество. На първо място предприемачите трябва да бъдат абсолютно отдадени на идеята си. Това означава да бъдат готови да работят ден и нощ, да следват поставените цели и никога да не се отказват. Посвещаването на една идея изисква работа по план и постоянство. Целта е предприемачите да бъдат специалисти в предоставяната от тях услуга или продукт на пазара. Талантът и по-специалните умения също са от полза за успеха на стартиращите свой бизнес. Подкрепата от съпричастни към идеята хора също от значение, коментира Дан Мур. Той допълни, че предприемачите са бъдещето на икономиката.

Цялото интервю с успешния мениджър гледайте  тази вечер (22 март) от  21:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

* Компания  Southwestern има близо 160 годишна история. Създадена е от Джеймс Грейвс през 1855 година със седалище Нешвил, щата Тенеси, САЩ. Компанията работи с млади студенти, които продават книги и софтуер чрез т.н. метод „от врата на врата“. В летните програми на Southwestern всяка година участват между 2 500 и 3 000 студенти от целия свят. Те са независими търговци, а не наемни работници, което означава, че участвайки в програмата, те развиват нещо като свой собствен бизнес. Парите, които получават като възнаграждение, са обвързани единствено с продажбите, които те реализират и резултатите, които постигат. Идеята е студентите да придобият увереност и опит в бизнес контактите, което им помага за бъдещите професионални успехи.