Стабилността на американската икономика е привидна

Лъчезар Богданов от “Индъстри Уоч” гостува в предаването Boom&Bust в събота от 20.30 часа.

11.02.2012 | 13:48
Стабилността на американската икономика е привидна
Стабилността на американската икономика е привидна

 „Това, че в момента има относителна стабилност в американската икономика и пазарните участници проявяват доверие към нея, не значи, че в един момент няма да настъпи шок в системата, подобен на този в Гърция“, заяви в предаването Boom&Bust на телевизия Bulgaria ON AIR Лъчезар Богданов от “Индъстри Уоч”. Икономистът предвижда, че добрите дни за американската икономика няма да продължават вечно и ще се стигне до инфлационен или лихвен шок, като не е изключена и някаква комбинация между двата.
Цветослав Цачев от „Елана Трейдинг“ допълни, че структурните промени в американската икономика, които ще изчистят дисбалансите в нея, ще продължат поне десетилетие. Това е така, защото промените, които американските политици отлагат, за да си осигурят преизбиране, няма да се случат за две-три години.
Още коментари за проблемите в икономиката на САЩ, за ефекта от монетарната политика на Федералния резерв и за начините за излизане от кризисната ситуация отвъд океана, може да проследите в предаването Boom&Bust в събота от 20.30 с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.