Стив Ханке: България е в по-добра форма от всяка друга страна в Европа

Бъдещето на финансовата система на Европа ще обсъдят в студиото на предаването Boom&Bust тази събота от 20.30 часа Любомир Дацов и Красимир Йорданов.

06.01.2012 | 18:44
Стив Ханке: България е в по-добра форма от всяка друга страна в Европа

Ако в Европа се случи най- лошият сценарий, то  „България ще се разболее, но  не толкова, колкото другите страни в Европа,“ заяви в интервю за Bulgaria ON AIR „бащата на валутния борд“  Стив Ханке. Той подчерта, че страната ни има едни от най-добрите фискални параметри в Европа. Според него няма нужда България да бърза да се присъединява към еврозоната, при положение, че има валутен борд.
 „На практика вие вече сте в еврозоната. При това без да имате всички ограничения на еврозоната. И още нещо: имате огромно предимство, които други страни в еврозоната нямат. Можете да я напуснете изключително бързо. Или да се вържете към долара, ако нещата наистина загрубеят,“коментира икономистът. 
Първата част от интервюто бе излъчена в миналото издание на предаването Boom&Bust. Тази събота може да гледате продължението на разговора със Стив Ханке. Тогава може да видите още коментарите по темите за евентуалното консолидиране на Европа, за потенциалните фалити на държави и бъдещето на финансовата система на Стария континент на гостите в студиото:
•    Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите
•    Красимир Йорданов, портфолио мениджър
•    Александър Терзийски, финансист.