fallback

Най-скъпите софтуерни бъгове

12.01.2012 | 09:28

2.5 млн. коли изтеглени от пазара - Проблемите  с компютърната техника, могат да доведат до огромни загуби, до такъв извод стига  Британска компания за софтуерна оценка, която иготвила класация с най-куриознитеи най-скъпоструващи софтуерни проблеми за 2011 г. Ето ги и някои тях: Водещ автомобилен производител е принуден да изтегли 2.5 млн. коли заради проблеми със софтуера на автоматичната скоростна кутия. Бъгът води до блокиране на автомобила или до превключване от позиция "паркиране".

Срив в облачната система на американската армия - Облачната система на американската армия на стойност 2.7 млрд. долара се срива през юли, което оставя военнослужещите без връзка със системата и без възможност за обмяна на информация помежду им. Освен че води го загуба на пари и време, това излага на риск живота на американските бойци, които са в различни горещи точки по света.

Безразборното пускане на пари от банкомати - И докато едни понасят загуби от компютърните си проблеми, други печелят от тях. Софтуерен бъг в мрежата от банкомати в Австралия довежда до безразборното пускане на пари от машините. Случайни минувачи започват да събират произволно падащите банкнотите. Полицията дори арестува двама от тях. Няма информация каква точно сума е "изплюта" от устройствата…

ОБРАТНО

fallback
Още от Предавания
fallback