fallback

В кои държави се хранят най-здравословно

21.12.2011 | 12:13

1.5 % е процентът на затлъстелите в Япония -В Япония процентът на затлъстелите е едва 1.5% от населението. Това е една от причините страната да бъде на първо място в класацията  на най-здравословно хранещите се нации. Основните източници на протеин - рибата и соята са добри храни за сърцето. Японците ядат и много комплексни въглехидрати, под формата на тяхната юфка. Популярно схващане, което се спазва от някои японци е, че човек трябва да яде докато се почуства заситен само на 80 процента.

25 %  е броят на затлъстелите в Гърция - В днешно време гърците не са толкова стройни, колкото са били преди години. С наднормено тегло е над 60% от населението. Гръцката кухня, обаче, е една от най-изучаваните в света. В нея се набляга на ненаситените мазнини, пълнозърнест хляб, зеленчуци и риба. Най-често на трапезата им ще видите сардини и зеленчуци като тиквички и чушки.

11 % са затлъстелите в Швеция - Въпреки че е сравнително бедна на плодове и зеленчуци, северната държава се представя доста добре в здравословните класации. Диетата им е богата на млечни продукти, черен хляб, дребни плодове като боровинки и на риба. Най-вероятно помага и това, че шведите са луди по ските и крос-кънтрито, които се практикуват масово.

ОБРАТНО

fallback
Още от Предавания
fallback