Най-големите интернет пазари в Европа

22.11.2011 | 09:31
Най-големите интернет пазари в Европа

373 млн. уникални потребители на Интернет в Европа само за месец - Близо 400 милиона са били уникалните потребители на Интернет този септември, сочат данните от проучване на пазара. Те са прекарали средно по 26.4 часа онлайн, като всеки е разгледал близо 3 000 страници. Най-много време в Мрежата са прекарали потребителите във Великобритания, а най-малко - тези в Австрия. Испанците пък са посещавали най-голям брой различни страници.

50 млн. са он-лайн потребителите в Русия и Германия - Ето и класирането за обема на пазарите. На първо място с еднакъв брой он-лайн посетители се нареждат Русия и Германия. Регистрираните там любители на Интернет са 50 млн. и 800 хиляди. На второ място е Франция с 42 млн. посетители, следвана от Великобритания и Италия.

23 млн. уникални потребители на Интернет в Турция - Южната ни съседка Турция също влиза в челната 10-ка на класацията. Тя заема 6-та позиция с отбелязани над 23 млн. уникални потребители, прекарващи в мрежата средно по 32 часа. Турците разглеждат и най-голям брой интернет-страници – близо 4 хиляди на месец.