Най-големите фалити в историята на САЩ

08.11.2011 | 10:08
Най-големите фалити в историята на САЩ

41 млрд. долара активи има фалиралата MF Global - След фалита на MF Global от блога на Wall Street Deal Journal са изготвили класация на 10-те най-големи фалити в историята на Америка. Брокерската компания влиза в десятката под номер 8, с активи от 41 млрд. долара. Това е и първата щатска корпоративна жертва на дълговата криза в еврозоната.

691 млрд. долара са активите на Lehman Brothers при фалита й през 2008 г. - фалит преди 3-ри години, са рекордните близо 700 млрд. долара. На последната 10-та позиция се нарежда енергийната компания PG&E. Тя подава заявление за фалит през 2001 г. при стойността на активите от над 36 млрд. долара.

36.15 млрд. долара е стойността на активите на компанията PG&E - На последната 10-та позиция се нарежда енергийната компания PG&E. Тя подава заявление за фалит през 2001 г. при стойността на активите от над 36 млрд. долара.

Важно уточнение е, че фалитите на компаниите в класацията се дължат на престъпните действия на главни изпълнителни директори, прекалено амбициозни планове за разширяване или просто катастрофални обстоятелства. Почти всички фалити са във финансите, автомобилостроенето и енергетика.

обратно