Най-популярните градове за бизнес

08.11.2011 | 09:57
Най-популярните градове за бизнес

20 469 долара-средна цена на наем за офис в Токио - В последните години се забелязва изместване на бизнес активността от Запад към развиващите се пазари и появата на нови финансови центрове. В Азия, Близкия изток и Южна Африка се отчита бърз икономически ръст, подобрява се инфраструктурата, улеснява се бюрокрацията. Това води до пренасочване на офиси на големи компании към тези региони.Ето и някои от най-добрите градова за правене на бизнес в света. Започваме с Токио Тук са базирани 47 японски компании и някои от най-големите инвестиционни банки и застрахователни компании в света. Градът е неизменно в класацията на най-скъпите градове в света. През последната година икономиката му пострада от опустошителните природни бедствия. Цените на наемите на офисите през 2010 паднаха с 11% , след като през 2009 г. Токио беше на първо място в класацията на най-скъпи офиси в света.

850 долара-средна цена на наем за офис в Москва - На чуждестранните фирми им е трудно да развиват бизнес в Русия без офис в Москва, като се има предвид бюрокрацията и корупцията в държавата. Градът има население от 13 милиона души и компаниите често го използват за команден център на операциите си в Източна Европа.

480 чужди банки  се помещават в Лондон - В последните години Лондон започва да губи позиции, конкуриран от някои големи градове в развиващите се страни. Лондон е градът с най-много чужди компании в Европа - 480 чужди банки и др. Английската столица може да се похвали и с най-голям брой посещения на чужди граждани на Стария континент. На нея се падат 20% от икономиката на Великобритания.

обратно