Най-добрият градски транспорт в света

08.11.2011 | 09:42
Най-добрият градски транспорт в света

8 млн. пътници на ден в Токио - При високите цени на бензина и страхотните задръствания в големите градове, общественият транспорт става средство, което все повече хора ползват. Цялата система на градския транспорт в Токио покрива 27 270 километра и превозва около 8 милиона пътници на ден. Вътре е чисто и има затоплени седалки. Спирките се обявяват на японски и английски език. Влаковете идват навреме, а на спирките има маркировка за това къде трябва да стоят пътниците, за да бъдат точно пред вратата, когато влакът спре. По време на пиковите часове обаче пътниците са наблъскани като сардели.

40 влака на час в Москва - На ден метрото в Москва превозва 7.5 млн. души. То е сред най-старите в света. Мрежата е дълга 293 километра. Станциите са атракция, заради красивия бароков стил и архитектура. На час тук се движат 40 влака.

$18 млрд. струва метрото в Тайван - Това е най-скъпото метро за построяване в света, но можем да считаме парите за добре похарчени, тъй като в 3 поредни години то оглавяваше класациите за сигурност, надеждност и качество. В станциите има климатици, те се славят с голяма чистота - там е забранено да се яде, да се пуши и дори са се дъвче дъвка. На ден метрото в Тайван превозва близо милион и двеста хиляди  души.

обратно