fallback

Хотелиерите в Слънчев бряг заплашват с крайности (видео)

От туристическия бранш настояват да бъдат премахнати незаконните обекти в курортите.

07.05.2013 | 10:04

Хотелиерите от Слънчев бряг са готови да стигнат до крайности, ако и тази година не бъдат премахнати временните незаконни обекти. Това каза в сутрешния блок на телевизия и радио Bulgaria ON AIR Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Тя коментира, че проблемите в курорта са едни и същи от години, а когато сезонът е успешен, е не заради това, което прави държавата, а заради действията на бранша. Елена Иванова припомни още, че в Слънчев бряг все oще се води битката за поставяемите обекти от години, а от ДНСК отново е направена проверка миналата седмица.

Констатирани са множество незаконни обекти. "Очакваме действия от Община Несебър  за отстраняването им. Не очаквам, че това ще се случи, но ние ще бъдем много настоятелни", каза още Иванова. "Бихме стигнали до крайности, за да се решат проблемите", допълни още тя.  Очакванията й са тази година курорта да отчете един успешен сезон и сигнал, че това ще бъде така, са ранните записвания.

Директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов коментира, че трябва да се работи в посока отстраняване на асиметрията, която няма как да бъде избегната, но трябва да се намери механизъм по който да се отворят 40 000 места, които са налични целогодишно под формата на културен, селски, кулинарен, поклоннически туризъм. "Българският туризъм се развива доста хаотично, защото има концептуална криза в управлението", обясни Драганов. Прогнозата му е за ръст от 4-5% тази година, не само за летния туризъм, а за целогодишния. Очакването му е, че това лято ще има около 4.2 млн. туристи по българското Черноморие.

 

fallback
Още от Предавания
fallback