fallback

Продажбата на ВМЗ „Сопот“ ще предотврати обявяването на несъстоятелност, според синдикатите

Прокуратурата трябва да докаже, че има нарушения в управлението на завода, коментира Николай Ненков, вицепрезидент на КНСБ.

07.02.2013 | 12:31

Бързата продажба на ВМЗ „Сопот“ ще предотврати обявяването на несъстоятелност, заяви в Сутрешния блок на телевизия и радио Bulgaria ON AIR Николай Ненков, вицепрезидент на КНСБ. По неговите думи прокуратурата трябва да докаже, че има нарушения в управлението на завода. Той подчерта, че останалите военни заводи работят добре.

В случая с ВМЗ „Сопот“ държавата не е осъществила достатъчно контрол като собственик за това какво се случва в предприятието. Мениджърският му екип, от своя страна, не е осигурил достатъчно поръчки. Задлъжнялостта на предприятието към момента е между 160 и 180 милиона лева, коментира Ненков. Според него едва ли ще се случи този т. нар. оздравителен процес. Най-вероятният сценарий е да се изчака приватизацията. По думите му има идеи - да се работи с поръчки от Министерство на отбраната или съвместно с другите заводи, но те никога не се изпълняват.

fallback
Още от Предавания
fallback