fallback

При 10% по-евтин газ, фирмите ще спестят около 40 милиона, според експерти

Голяма част от производствените предприятия работят при намалени мощности, коментира председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

23.11.2012 | 10:11

Природният газ за големите енергийни консуматори трябва да поевтинее поне с 10% от началото на следващата година. Това заяви в сутрешния блок на телевизия и радио Bulgaria ON AIR  Кoнстантин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Ако това се случи,  фирмите ще спестят около 40 милиона лева от сметките, които плащат сега. Спестените пари ще отидат за покриване на натрупани загуби, коментира Стаменов.

Председателят на браншовата асоциация коментира още, че голяма част от предприятията изпитват повторение на кризата от есента на 2008 и работят с намалени мощности, защото имат прекалено малко поръчки.

Някои фирми работят само, когато имат поръчки-около месец, два и след това спират. В другите предприятия производството е намалено със 70%. През втората половина на следващата година Константин Стаменов очаква работният процес да се нормализира.

fallback
Още от Предавания
fallback