Има свръх интерес към българските курорти тази година

До 10 юли легловата база в хотелите ще бъде заета на 100%.

14.06.2012 | 15:30
Има свръх интерес към българските курорти тази година

Четири и петзвездните хотели са заети на 50-60% в момента. За цялата страна този процент е 30. До 10 юли се очаква легловата база да бъде заета на 100%, коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR Румен Драганов, председател на Института за оценки и анализи в туризма. Заради икономическите проблеми на Гърция и Испания се наблюдава много по-голям интерес към българските хотели. Това на свой ред създава необходимост от повече персонал. За по-силния туристически сезон ще се необходими над 350 хиляди служители в курортите.
По думите на Румен Драгов е необходима спешна реформа в туристическия сектор. Един от проблемите е, че отделните хотели, които са общо 3757, се представляват от 76 различни неправителствени организации. Липсата на ред в комплексите също прави лошо впечатление, коментира Драганов. Според него новият Закон за туризма може да регулира състоянието в туристическия сектор.
Драганов подчерта, че очакванията на бранша са били държавата да стане собственик на туристическите атракции и да ги управлява.
Вижте какво още сподели той от видео файла.