Българският енергиен сектор е добре балансиран

Постоянната промяна в нормативната уредба за ВЕИ енергетиката формира несигурност за бъдещото развитие на сектора, заяви заместник-председателят на БЕХ Антон Иванов.

09.02.2012 | 14:30
Българският енергиен сектор е добре балансиран
Българският енергиен сектор е добре балансиран

Новините за проявен чуждестранен инвестиционен интерес  към АЕЦ „Белене“ е показателен, че проектът е в напреднала фаза, заяви в сутрешния новинарски блок на Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Българският енергиен форум Антон Иванов. Той подчерта, че АЕЦ „Белене“ ще остане на енергийната карта на страната.  „Друг е въпросът, че с течение на времето се променят и характеристиките му, като най-малкото цената се повишава,“ коментира още заместник-председателят на БЕХ. По негови думи развитието на ядрения сектор трябва да се поддържа и в бъдеще.
„Българският енергиен сектор е добре балансиран. Добре е балансът между ядрена, въглищна и ВЕИ енергия да се поддържа и занапред с оглед на нискокарбоновото развитие,“ коментира Антон Иванов. Според него непрекъсната промяна на нормативната уредба за ВЕИ енергетика формира несистематичност и непрогнозируемост в дългосрочен план.
Цялото интервю със заместник-председателя на БЕХ Антон Иванов вижте от видео файла.