fallback

15 % по-малко българи пътували зад граница по Коледа

През 2011 е регистриран спад на първо място на пътуванията към Гърция, заяви Румен Драганов, директор на Института за оценки и анализи в туризма.

29.12.2011 | 13:48

Забавянето е налице по всички традиционни международни дестинации. В същото време българските зимни курорти също не са били запълнени на 100 % в дните около Коледа. Процентът е най- голям в Банско – 85 %. Хотелите в Пампорово са били запълнени на 80 %, а в Боровец на 70 %.

„Най- успешно се продават местата в балнео-спа хотелите и малките къщи за гости,“ коментира Румен Драганов. Той допълни, че през тази година е налице изравняване на броя на посетилите България гърци и съответно Гърция – българи. От 2007 година насам повече българи са пътували към Гърция.

Регистрираният спад при туристическите записвания е по- силно изразен при туроператорите. В известна степен това се дължи и на бума на интернет технологиите, чрез които може да бъде направена резервация директно онлайн в хотела, без посредничеството на туристическа агенция, коментира директорът на Института за оценки и анализи в туризма.  Вижте какво още сподели Румен Драганов от видео файла.

fallback
Още от Предавания
fallback