fallback

Повишаването на енергийната ефективност може да добави 1% към БВП на България, според експерт

Заради ниската цена на електричеството в България не се работи по повишаване на енергийната ефективност, заяви Николай Ялъмов.

24.04.2012 | 19:24

Повишаването на енергийната ефективност може да добави 1% към брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Това коментира в предаването INVESTBOOK на телевизия Bulgaria ON AIR анализаторът Юлиан Попов.

По думите му България може да постигне целите за енергийна ефективност, заложени в европейското законодателство и това няма да натовари  компаниите допълнително, а бизнесът дори ще спечели от повишената енергийна ефективност.

Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на финансова група „Капман“ коментира, че заради ниската цена на електричеството в България не се работи по повишаване на енергийната ефективност, а тя би довела до по-ниски енергийни разходи и оттам по-ниски цени на стоките и услугите за крайно потребление.  Той каза още, че ако не се поставят трудни условия, ще има доста кандидати по новата схема за енергийна ефективност с европейско финансиране на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

fallback
Още от Предавания
fallback