fallback

България е на дъното по усвояване на евросредства за иновации и технологично развитие

Образователното министерство приема иновативни проекти, само ако колективът има лоби във ведомството, каза доц. Анета Хубенова от "Пирогов".

02.11.2013 | 12:44

България е на дъното по усвояване на евросредства за иновации и технологии. Основната причина е липсата на информираност.

„За програма „Европа 2020“ е необходимо всички звена, които се занимават с наука и всички институции, които извършват научни изследвания, да са информирани, защото тогава ще има лица, които ще кандидастват с иновативни разработки за подкрепа от европейските фонодве“, коментира в предаването „Брюксел 1“ доц. Анета Хубенова от „Пирогов“.

Тя сподели разочарованието си от образователното министерство, защото приемало много прокети, които не са направени добре, но минават, а в същото време има такива, които остават, само защото колективът, подал проекта, няма лоби във ведомството.

За проблемите при усвояването на евросредствата за иновации и възможностите за ефективни иновативни разработки гледайте „Брюксел 1“ в събота от 18 часа по Bulgaria On Air.

fallback
Още от Предавания
fallback