Защо 8 страни от ЕС държат ограниченията за работа на българи и румънци

Ще сложи ли референдумът в Румъния край на войната между президент и премиер?

28.07.2012 | 08:53
Защо 8 страни от ЕС държат ограниченията за работа на българи и румънци

И Ирландия свали ограниченията за работа на българи и румънци. Защо 8 страни от ЕС обаче все още ги държат и какви са шансовете ограниченията в тези страни да паднат преди края на 2013 - коментар на Владимир Калчев от Министерство на труда и социалната политика

В неделя румънците за втори път (след 2007) гласуват на референдум ЗА или ПРОТИВ отстраняването на президента Бъсеску. Ще сложи ли референдумът край на войната между президент и премиер и как ще се отразят резултатите от него на стабилността на страната, която вече загуби доверието на Брюксел - коментар на Мартина Ганчева, журналист в телевизия Bulgaria ON AIR.

Либия този месец стана единствената страна от Арабската пролет, в която ислямистите не успяха на изборите, които бяха спечелени от светските либерали. Какви са шансовете на страната да стане лидер в региона и защо Европа така отблизо следи ставащото там - коментар на  журналиста Румяна Чеков - Угърчинска (автор на книгата за атентата срещу папа Йоан Павел Втори), която беше в Триполи за изборите.

Всичко това - в предаването Брюксел 1 по телевизия и радио Bulgaria ON AIR в събота от 18.00 часа.