Страните от ЕС започнаха да отзовават сирийски посланици

Ще върне ли Египет режимa на Хосни Мубарак след втория тур на президентските избори? Каква е реакцията на Европа-гледайте в предаването “Брюксел 1“ в събота от 18.00 часа.

01.06.2012 | 16:34
Страните от ЕС започнаха да отзовават сирийски посланици
  • След екзекуциите в сирийския град Хула преди две седмици страните от ЕС започнаха  да отзовават сирийски посланици. България събра сирийската  опозиция на дискретна среща в Правец.
  • Една година след Арабската пролет Египет избира на втори тур президент между човек от режима на Хосни Мубарак и член на „Мюсюлманските братя“. Това ли очакваше Facebook поколението, което направи революцията за сваляне на диктаторския режим в страната?

Може ли да бъде правен паралел и показателни си са събитията в Египет за бъдещето на Сирия и какво е мястото на Европа по тези процеси? Темата ще коментират тази събота в предаването „Брюксел 1“ арабистът проф. Владимир Чуков, журналистът Георги Милков, и Надя Хамами, представител на сирийската общност у нас. Вижте и чуйте коментара на египетския политик Тарек Даниш в събота, 2 юни от 18.00 часа по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.