fallback

Юлиан Ангелов: Всеки пътешественик да научи и уважава местните традиции преди да тръгне на път

Европейската общност не знае почти нищо за Азия

31.12.2014 | 14:13 Автор: Ирина Георгиева

Всеки човек трябва да научи и уважава местните традиции преди да тръгне на път. Това заяви Юлиан Ангелов, журналист, фотограф, пътешественик в Сутрешния блок на България Он Ер. Той е категоричен, че винаги, когато някой подходи с отворено сърце към някоя по-различна култура, то се приема добре.

Юлиан Ангелов сподели, че слабостта му е Азия, но за жалост европейската общност не знае почти нищо за културата там.

"България и цялата европейска общност нищо не знае за Азия. Цялата европейска организация на нещата и целият европейски поглед е като цяло е европоцентричен още от начало на опазването на двете цивилизации - европейската и азиатската. Ние знаем това, което можем да видим, но за да разбереш Изтока трябва да го разбереш със сърцето си." - категоричен е Ангелов.

Азиатците приемат много добре чужденците, категоричен е Ангелов.

"Хората от там много лесно допускат чужденците, защото ги възприемат като гости. Всеки чужденец там е нещо интересно, нещо различно, което се случва. Това са хора, които са с много голямо любопитство към света и с много отворен манталитет. Много лесно допускат чужденците до себе си. Когато си там - трябва да си такъв, какъвто се очаква да бъдеш, защото не може да отидеш в джамия с къси панталонки или да ядеш свинско в арабска държава." - подчерта Ангелов.

Трябва да уважаваш местните традициите и човек да се опита да се разбере какво може да прави и не, допълни пътешественикът. 

Чуйте:

 

 

fallback
Още от Предавания
fallback