На 12 октомври в "Медиите On Air" ще видите

Ще разговаряме със Соня Рув-Увалиева за идеята й да учреди награда в памет на съпруга си Петър Увалиев.

11.10.2013 | 14:14
На 12 октомври в
На 12 октомври в "Медиите On Air" ще видите

 С приближаването на края на всяка година идва и сезонът на наградите. Наградите не са само състезание на идеи и личности, не са само лобита на определени медии в журито. Това е и начин гилдиите да посочат , да покажат, да похвалят професионализмът, смелостта, творческите постижения, новаторството или да отдадат почит на колеги, които вече не са сред нас.

Журналистическата гилдия също има свои награди. Те би трябвало да утвърждават модел на правене на журналистика и да са един вид обратна връзка и обществен контрол. Дали е така-днес питаме Добрина Чешмеджиева-водещ на предаването „Референдум“ по Българската национална телевизия, Снежана Тодорова, главен секретар на Съюза на българските журналисти, който ежегодно връчва наградите „Златно перо“ - най-високото отличие на гилдията и Къдринка Къдринова, зам. главен редактор на сп. „Тема“ и председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

В предаването очаквайте и разговор със Соня Рув-Увалиева, съпруга на Петър Увалиев български дипломат, филмов продуцент, сценарист и режисьор, университетски преподавател, писател, радиожурналист и критик. Г-жа Увалиева ще разкаже за идеята си да учреди награда в памет на съпруга си.

И още репортаж за iPad приложението “Аз обичам България“, дело на англичанката д-р Барбара Пейдж-Робъртс.