Две от най-популярните лица на Bloomberg TV в интервю за „Медиите ON AIR“

Двама от най-обичаните журналисти на Bloomberg TV споделят своите професионални тайни за трудните лайфове и стресиращите ситуации в ефир.

15.02.2013 | 14:54
Две от най-популярните лица на Bloomberg TV в  интервю за  „Медиите ON AIR“

Двама от най-обичаните журналисти на Bloomberg TV споделят своите професионални тайни за трудните лайфове и стресиращите ситуации в ефир.

Франсин Лакуа е автор и на  поредица от документални интервюта „Очи в очи“, която се излъчва ексклузивно по  Bulgaria On Air.

За старта на поредицата  „Очи в очи“ Франсин Лакуа казва:

  „Стартира преди две и половина години. А преди три години за пръв път се качих на Окото на Лондон с най-добрия ми приятел тогава. Току-що се беше оженил в Париж и след това дойде тук. Отидохме на Окото на Лондон да се видим и прекарахме чудесно тези 20 минути – времето на един оборот. И разговорът ни беше толкова интимен …Той ми разказваше за живота си, за новата си жена и детето им. И аз се сетих, че би било много добре, ако можем да използваме тази интимност на мястото и вместо  да снимаме интервюта в студиото, да говорим с хората на място, където ще бъдат готови да говорят по-открито. Като се върнах в студиото, казах на шефа, а той възкликна – в никакъв случай! Това ще бъде кошмар, защото Окото на Лондон се върти и слънцето се появява от всички страни. После обаче помисли и започнахме да работим по проекта. Продуцентът ми го направи и 6 месеца по-късно започнаха снимките.“

В тази поредица главни герои са лидерите в индустрията, иконите в модата, виртуозите на рекламата, най-популярните обществени личности. Хората, за които изразът „нямам и свободен миг” е напълно буквален, доброволно се качват на 135 метра височина, на върха на Окото на Лондон. Сред атмосферата на пищната гледка на британската столица от птичи поглед, без възможност да избягат от нито един въпрос, дори и от неудобните, хора като Джордж Сорос, Бианка Джагър, Кристиян Лаботен, Хестън Блументал ... се изправят очи в очи с Франсин Лакуа, за да разкажат честно своята история ... на успеха. 

 Джонатан Феро, който зрителите на Bulgaria On Air вече разпознават като всекидневен финасов анализатор в новинарските емисии и в коментарното предаване „Денят он ер“ , разказва:

„За мен финансовата криза ще се отрази на цялото поколение. Учебниците по история ще се връщат отново и отново към тази епоха. Аз следя възстановяването постоянно, всеки ден. Аз живея с него. За мен е привилегия да работя с едни от най-големите новинари в момент, когато се пише историята.“

Той споделя с усмивка,че не би дал съвет на баща си в какво да инвестира парите си и че новината за която мечтае да съобщи от ефира на Bloomberg TV е „Милан спечели Шампионската лига“.

В месеца на виното ще се опитаме да открием дали истината е на дъното на чашата или на върха на перото. Ще потърсим отговор на въпроса: Как се пише за виното?

В студиото на „Медиите ON AIR” темата ще коментират Юлия Костадинова, главен редактор на DiVino, и Ясен Бориславов-винен автор.