Българската журналистика е в период на пожълтяване

Ники Кънчев, Витомир Саръиванов и Иван Христов в размисли и страсти за телевизията.

15.01.2012 | 11:15
Българската журналистика е в период на пожълтяване
Българската журналистика е в период на пожълтяване

Предаването „Медиите ON AIR“ събира на 15 януари от 17:30 часа едни от най-популярните лица на родната шоу индустрия в разговор за телевизията и пожълтяването на медиите.

Иван Христов, продуцент: “Подхлъзнахме се по рейтингите и направихме с Андрей доста простотии“.

Витомир Саръиванов, редактор и водещ на новото предаване „Почивна станция“ твърди, че телевизията е за младите хора, тези с усет за времето си, надъхани и амбициозни. „Самите ние с Иван си мечтаем за една добре уредена почивна станция, в която да отидем“, казва още Саръиванов.

Ще видите още защо телевизията сама до голяма степен е виновна за липсата на нови лица на екрана. Едни и същи хора се въртят от близо 10 години. След три месеца даден водещ вече не е в ефир, а на гърба му е залепен „печат“, който трудно се изтрива.

Ники Кънев твърди, че радиото е много по-честно от телевизията. Микрофонът е много по-чувствителен към лъжата. Но телевизията е много по-демократична. Можеш лесно да я командваш с дистанционното, обяснява известният водещ.

В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR водещата Доника Ризова ще разговаря още с Аспарух Йорданов, продуцент и автор на филми, пробил в киноиндустрията във Великобритания, но решен да се върне в България.