fallback

Бойко Синапов: Да работим по формулата за качество на българския продукт

Председателят на Националната асоциация на животновъдите приветства обещанието на земеделския министър за разплащане с животновъдите след актуализацията на бюджета

13.11.2014 | 21:02 Автор: Мариета Иванова

Животновъдите и земеделските производители трябва да работят по формулата за защита на качеството на българския продукт, заяви в предаването Денят On Air председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. По този начин по думите му ще бъде постигнато и утвърждаването на българските стоки сред техни конкуренти на други европейски страни.

Синапов подчерта, че приветства думите на земеделския министър Десислава Танева, че след актуализацията на бюджета ще бъдат изплатени помощи на животновъдите.

„Очакваме да бъдат и одобрени от Народното събрание 70 млн. лв., като 60 млн. от тях са за подкрепа на животновъдството и помощи за другите интензивни сектори,” заяви днес министър Танева. Тя припомни още, че при изготвянето на бюджета за 2014 година от правителството на Пламен Орешарски за сектор „Животновъдство” са били заложени 60 млн. лв., които по думите й са крайно недостатъчни и подчерта за покриване на плащанията, и че това реално е залагане на проблем.

 

fallback
Още от Предавания
fallback