fallback

Психолог: България е олицетворение на невротична група по психодрама

Политиците трябва да спрат с розовите обещания, а да започнат да казват истината

20.05.2013 | 11:32

Случващото се от началото на годината в страната напомня на невротична група по психодрама, каза Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България, в ефира на Bulgaria ON AIR. “Имаме болезнена потребност да се говори с апатичност”, каза Димитров.

„Изборите бяха една интересна социометрична стъпка в цялата психодрама на българската политика“, обясни специалистът. По думите му вотът е показал, че 85% не са харесали предишните управляващи (ГЕРБ), а 87% - по предишните (тройната коалиция).

Политиците трябва да спрат с розовите обещания, а да започнат да казват истината – нужна е много честност и изключителна дълбочина на себеразкриването, категоричен е Димитров. По думите му викът на изборите е бил на мнозинството, което не даде своя вот, а за него единственият вариант да участват в обществото е със себеотричане като не гласува.

Когато се появи искрицата надежда, тогава ще знаем, че има подобрение в обществено политическия живот в страната. Нарастването на искрицата на доверието е знакът, че общественополитическият живот в страната се подобрява, смята Димитров.

fallback
Още от Предавания
fallback