Бизнес средата у нас ще се подобри след сделката с „Теленор“

Норвежкият инвеститор планира да вложи средства в нови технологии, коментира за Bulgaria ON AIR председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

09.05.2013 | 10:36
Бизнес средата у нас ще се подобри след сделката с „Теленор“
Бизнес средата у нас ще се подобри след сделката с „Теленор“

Навлизането на норвежката компания „Теленор“ е комплимент за българския пазар в условията на икономическа криза, заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков в студиото на Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Закупването на български мобилен оператор е част от световната стратегия на “Теленор”, което само по себе си е добър знак за бизнес оценката, която прави компанията на страните от Балканския полуостров. По думите на Веселин Божков норвежката компания е сериозен оператор, който ще иска да подобри качеството на услугата и да инвестира в нови технологии, което неминуемо ще се отрази положително на българския потребител. Навлизането на инвеститор от такъв мащаб ще подобри и бизнес средата.

Веселин Божков припомни още, че от 1 юли тази година ще има ново намаление за цените на едро в мобилните мрежи, като от 4.3 те ще станат на 2.3 стотинки.