fallback

Ремонтираният кораб „Торнадо“ вече е във водите на река Дунав

Плавателният съд беше осветен на Никулден, а негова кръстница стана изпълнителният директор на Застрахователно дружество „Армеец“ Цветанка Крумова.

07.12.2012 | 16:15

Ремонтираният моторен кораб „Торнадо”, собственост на Българско речно плаване,  вече плава във водите на река Дунав. Досега  Българско речно плаване е купило над тридесет плавателни съда, шест от които новопостроени. Допълнително се прави пълно обновяване на по-стари кораби, като се подменят почти 90% от корабите-външната и вътрешната част и цялото машинно отделение. Такава е историята и на кораб „Торнадо“. Плавателният съд е ремонтиран в рамките на шест месеца. Монтирани са два нови двигателя и два нови генератора. Сменен е корабният мостик и навигационната апаратура. Пълна подмяна е била извършена и на жилищните помещения за екипажа.

Корабът беше осветен на Никулден, а негова кръстница стана изпълнителният директор на Застрахователно дружество „Армеец“ Цветанка Крумова.  Тя обеща като кръстница на кораба да се грижи за „неговите застраховка, както и на всичките плавателни съдове на Българско речно плаване“.

fallback
Още от Предавания
fallback