fallback

900 лева е средната заплата на строителите на метрото

Ако няма преференциални пътувания за ученици и пенсионери, метрото ще успее да покрива разходите си, коментира Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ АД.

29.08.2012 | 11:21

Новата линия на метрото струва 350 милиона евро, коментира изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев. В сумата се включва, както изграждането на наземната и подземна инфраструктура, така и съпътстващите информационни указания като табели, брошури и т.н. Втората линия на метрото е финансирана с европейски средства през обществени поръчки, уточни Братоев. По неговите думи средната заплата на строителите в метрото е 900 лева. Той уточни, че подземната железница може да се издържа сама, ако няма преференциални пътувания и всички пътници плащат по един лев.

В момента се работи и по проекта за третата линия на метрото, която ще свързва Ботевградско шосе с квартал Овча купел. Хубавото на този проект е, че линията ще има добри връзки с наземния транспорт, коментира Братоев, а от финансирането зависи и срокът, в който ще бъде завършена новата линия.

fallback
Още от Предавания
fallback