Калфин: Има пропуски в решенията, които се предлагат на Гърция

Българският евродепутат ще участва в мисия, на ПЕС, която ще изготви алтернативни мерки за кризата в Гърция.

22.02.2012 | 10:11
Калфин: Има пропуски в решенията, които се предлагат на Гърция
Калфин: Има пропуски в решенията, които се предлагат на Гърция

„Две неща са проблемни в политиката на ЕС към Гърция. Всички мерки са съсредоточени в орязването на бюджетните разходи, което е нормално, но води до огромен спад в икономиката на страната. При това положение не може да се очаква, че Гърция ще е способна да плаща задълженията си по кредитите. Трябва да се търсят възможности да се помогне на икономиката на Гърция“, заяви евродепутатът от Партията на европейските социалисти Ивайло Калфин в Денят ON AIR.

„Вторият проблем е тежката процедура по взимане на политическо решение. Това е изключително вредно за страната. Много е важно да има политически и обществен консенсус в толкова тежки условия“, допълни Калфин.

 По думите му така наречената „Тройка“ (Европейската комисия, МВФ и Европейската централна банка) са допуснали големи пропуски в решенията, които предлагат на Гърция и това неминуемо ще доведе до лош резултат.

Миналата седмица стана ясно, че Ивайло Калфин ще бъде част от група излъчена от ПЕС, която има за цел да предложи алтернативно решение за Гърция.

Българинът ще работи заедно с люксембургския парламентарист Робер Гьобелс и португалката Елиса Ферейра.

Пред Bulgaria ON AIR Калфин  обясни, че в началото на следващия месец групата ще замине за Гърция, а доклад може да се очаква в средата на март.