"Лудогорец" с класически успех над ЦСКА 1948 и се откъсна на върха

"Орлите" са пред "Ботев" (Пд) и "Левски"

28.10.2024 | 20:20 Редактор:
"Лудогорец" с класически успех над ЦСКА 1948 и се откъсна на върха

"Лудогорец" сломи ЦСКА 1948 с 3:0 в последния мач от 13-ия кръг на Първа лига. Две попадения за шампионите вкара Ерик Маркуш, едно добави националът Ивайло Чочев, който е бивш футболист на съперника.

Със спечелените три точки "Лудогорец" вече има 6 точки предни пред втория и третия "Ботев" (Пловдив) и Левски, като дори има и мач по-малко от "сините". Това е девети пореден мач на "орлите" без допуснат гол в първенството.

В 15-ата минута "Лудогорец" пресира гостите при изнасянето на топката и я отне. Пас отдясно на Ивайло Чочев, Педро Нареси пропусна хитро, което извезе Ерик Маркус в чиста позиция и той с диагонален изстрел откри резултата - 1:0. Това е втори гол за бразилския нападател в първенството.

Втората част започна с нов гол за "орлите". Ерик Маркус нахлу в наказателното поле и със силен диагонален удар отбеляза второто си попадение в срещата.

Малко след час игра Марио Илиевски направи страхотен пропуск за гостите, като оставен непокрит на задна греда стреля отблизо в аут, като при засилката се удари в десния стълб, но се размина с контузия. 

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.