Драма със "Златната топка", Винисиус няма да пътува до Париж

Там няма да бъде и президентът на клуба Флорентино Перес

28.10.2024 | 17:35 Редактор:
Новината бе разпространена от испанското издание Ел Чирингито.
Новината бе разпространена от испанското издание Ел Чирингито.

Сензационен обрат в очакванията кой ще спечели "Златната топка" се получи броени часове преди началото на церемонията в Париж. След като от седмица се счита, че нападателят на "Реал" (Мадрид) Винисиус е сигурен победител, а по-рано днес дори бяха разпространени точните резултати, с които бразилецът изпреварва халфа на "Манчестър Сити" Родри, то сега стана ясно, че именно европейският шампион с Испания ще грабне най-ценното индивидуално отличие във футбола.

Новината бе разпространена от испанското издание "Ел Чирингито", а впоследствие и от "Марка". Твърди се, че от "Реал" (Мадрид) са бесни от това развитие на нещата и в последния момент са отменили чартърния полет от Мадрид за Париж. Така Винисиус няма да присъства на церемонията в парижкия Театър дю Шатле, като отсъстващи ще бъдат и други номинирани представители на Кралския клуб - Джуд Белингам, Дани Карвахал, Федерико Валверде, Антонио Рюдигер и треньорът Карло Анчелоти. Там няма да бъде и президентът на "Реал" Флорентино Перес, пояснява БГНЕС.

В същото време вече се появиха кадри как Родри е във френската столица и пристига за церемонията. Халфът е с тежка контузия на коляното и се придвижва с патерици.

Снимка: БГНЕС