fallback

Ерлинг Холанд вдигна "Манчестър Сити" на върха в Англия

Головият терминатор вкара единственото попадение срещу "Саутхямптън"

26.10.2024 | 19:26 Автор: Вяра Димова

Футболистът Ерлинг Холанд отново стана герой за "Манчестър Сити", вкарвайки единственото попадение срещу "Саутхямптън" в среща от деветия кръг на английската Висша лига. Норвежецът беше точен още в петата минута, реализирайки от трудна позиция в пеналта след асистенция на Матеуш Нунеш. Това бе 14-ото попадение в 13 мача от началото на сезона във всички турнири за головия звяр от Скандинавия. 

"Гражданите" можеха да спечелят и още по-внушително, отправяйки общо 22 удара (срещу едва пет за гостите), но липсата на точност ги лиши от още попадения.

"Светците" изиграха доста солиден двубой и дори не бяха далеч от това да си тръгнат поне с точка от стадион "Етихад", след като Камерън Арчър нацели гредата на "манчестърци" през първата част. Въпреки победния гол, Холанд направи няколко непростими пропуска, пише gol.bg.

Момчетата на Пеп Гуардиола събраха 23 точки и изпревариха лидера "Ливърпул" (21 пункта), който обаче има мач по-малко. "Светците" продължават да правят сезон за забравяне и заемат предпоследна позиция с мижавия си актив от една точка.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback