Макс Верстапен: Младите пилоти трябва да получат повече власт

Ако не съм щастлив, спирам, каза пилотът

26.10.2024 | 15:47 Редактор:
Мнението на пилотите трябва да бъдат от по-голямо значение, смята Верстапен.
Мнението на пилотите трябва да бъдат от по-голямо значение, смята Верстапен.

Пилотът Макс Верстапен, който е трикратен световен шампион във Формула 1 и лидер в класирането през този сезон, заяви, че мнението на пилотите трябва да бъдат от по-голямо значение при вземането на решения.

"Пилотите трябва да получат повече власт. Трудно е, знам, но това е нещо, което смятам, че е много важно за бъдещето, за младите пилоти, не толкова за нас. Искам да кажа, че съм доволен от това, което правя, дори и много неща да се променят. Ако не съм щастлив, спирам. Това е", каза той пред "Ройтерс" преди Гран При на Мексико Сити.

По думите му, младите, които сега работят за постигане на целта си да стигнат до Формула 1, това е основният приоритет – "да сме сигурни, че за тях ситуацията няма да стане по-лоша от това, което е сега", предаде "Фокус".

Попитан какво има предвид под повече власт, Ферстапен отговори: "Право на глас. Поне да можем да участваме в дискусията. Искам да кажа, че това би било идеално. Знам, че е много малко вероятно, но ако оставите управлението само на отборите, така или иначе ще бъде катастрофа, защото те говорят само за себе си"

Снимка: БГНЕС