"Манчестър Юнайтед" стигна само до 1:1 срещу "Фенербахче" в Истанбул

"Фенерите" остават без загуба в турнира

25.10.2024 | 07:23 Редактор:

Трето поредно равенство в Лига Европа направи "Манчестър Юнайтед", след като стигна само до 1:1 при гостуването си на "Фенербахче" в Истанбул. Преди това те стигнаха до хикс с "Твенте" и "Порто". 

"Червените дяволи" поведоха, но до 60-ата минута домакините бяха по-добри и заслужено изравниха. След това гостите имаха добри моменти, но като цяло равенството сякаш изглежда заслужено. "Фенерите", които са водени от бившия бос на "Юнайтед" – Жозе Моуриньо, остават без загуба в турнира, като имат 5 точки, докато хората на Ерик тен Хаг са с 3 и засега и двата тима са далеч от челната осмица. 

Началото бе равностойно преди в 6-ата минута Осай-Самуел да получи възможност за домакините, но след като стигна почти до аутлинията, вместо да върне топката, той стреля от твърде малък ъгъл и се провали. Последва неточен удар на Фред, преди в 15-ата минута гостите да поведат. Те контраатакуваха, като Угарте спечели спорна топка в центъра и Гарначо проби отляво. Последва подаване към Зиркзее, който вместо да стреля видя, че Кристиан Ериксен е на по-добра позиция и му подаде, а датчанинът стреля отлично в далечния ъгъл. 

Турският тим опита да отговори и Тадич стреля точно, но не затрудни Онана. Последва отлично положение пред Рашфорд, който обаче не намери целта. "Фенерите" продължиха да бъдат по-активни и в 38-ата минута бяха на косъм от попадение. Ен-Нисири стреля с глава, но Онана спаси отлично, а след това се изправи светкавично, за да отбие над гредата още един опит нападателя. Така паузата дойде при аванс за "Юнайтед". 

Скоро след нея обаче, "Фенербахче" изравни. Сен-Максимен центрира отлично, като елиминира Де Лихт, а Ен-Несири бе на точното място и не остави шансове на Онана, който този път нямаше какво да направи. Това бе възможно най-доброто за хората на Жозе Моуриньо, който минути след това бе изгонен на трибуните. 

Малко преди края Антъни се контузи и бе заменен от Амад Диало.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС