"Лудогорец" се бори смело, но загуби с 0:2 от "Андерлехт" в Белгия

"Орлите" продължават слабото си представяне в шампионатната част на Лига Европа

25.10.2024 | 06:55 Редактор:

Със слабото представяне в шампионатната част на Лига Европа продължава "Лудогорец", след като загуби с 0:2 гостуването си на белгийския колос "Андерлехт'.

Преломният момент на стадион "Лото Парк" в Брюксел дойде след половин час игра. Тогава необмислена постъпка на Кайо Видал му докара директен червен картон. С човек по-малко на терена разградчани капитулираха в 67-ата минута, когато Самюъл Едози откри резултата. В 90-ата минута Руан Крус вкара гол, който след дълго преглеждане от ВАР беше отменен за засада на Педро Нареси. Крайното 2:0 оформи Андерс Дрейер в 95-ата минута.

Така "орлите" остават само с 1 точка след първите три мача и още нямат отбелязано попадение в същинската фаза на турнира. Хората на Игор Йовичевич заемат 33-то място в класирането от общо 36 отбора.

От своя страна "Андерлехт" продължава с отличното си представяне и вече има пълен актив от 9 т., след като преди това надделя над "Реал" (Сосиедад) (2:1) като гост и "Ференцварош" (2:1) у дома. В следващия кръг за "Лудогорец" предстои още по-тежко изпитание. На 7 ноември в Разград отива "Атлетик" (Билбао), в същия ден белгийците гостуват на РСФ.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС