"Щутгарт" нанесе първа загуба на "Юве" в ШЛ, "Арсенал" излъга "Шахтьор"

Германците и англичаните спечелиха с минималното 1:0

23.10.2024 | 07:24 Редактор:

"Щутгарт" надигра и победи "Ювентус" с 1:0 в Торино с гол в добавеното време. Германците пропуснаха множество чисти положения, включително и дузпа. Те се нуждаеха от гол на резервата Ел Билал Туре в 93-ата минута, за да вземат трите точки. 

Това е първа загуба на "Юве" в новата Шампионска лига. "Бианконерите" имат 6 точки от 3 кръга. Победата пък е първа за "Щутгарт" в турнира, като тимът има 4 точки.

"Бианконерите" завършиха мача с 10 души, след като капитана Данило бе изгонен за нарушението при дузпата. В лазарета на "Юве" има много контузени играчи. Липсваха Бремер, Коопмайнерс, Нико Гонсалес и Милик. 

Вратарят Ди Грегорио пък е наказан след червения картон от миналия мач. За капак на загрявката Дъглас Луис получи травма и макар да бе записан в стартовия тим остана извън игра и вместо него стартира Кефрен Тюрам.

В друг мач от турнира "Арсенал" излъга "Шахтьор" (Донецк). Единственото попадение в мача бе автогол на Дмитро Ризник (29-ата минута). Така "артилеристите" все още не са победени в основната схема на турнира, докато украинците до този момент не са вкусвали от успеха и дори нямат отбелязан гол. 

"Арсенал" се изкачи до четвъртата позиция във временното класиране със 7 точки и нито един допуснат гол от 3 мача. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС