"Реал" (Мадрид) се развихри срещу "Борусия" (Дортмунд) след изоставане с 0:2

Винисиус вкара хеттрик за победата с 5:2

23.10.2024 | 07:17 Редактор:

"Реал" (Мадрид) постигна впечатляващ обрат срещу "Борусия" (Дортмунд). Испанският гранд стигна от 0:2 до 5:2 в повторение от финала в Шампионската лига от миналия сезон. Този път двубоят беше от третия кръг на новата основна фаза на ШЛ.

Дониел Мален откри резултата за "Борусия". "Кралете" още не бяха разбрали какво се случва и инкасираха ново попадение, което падна в 34-ата минута. 

Статистиката на почивката беше повече от интересна: 5:1 точни удара за "Борусия" насред стадион "Сантяго Бернабеу".

След почивката натискът на "Реал" се засили и воденият от Карло Анчелоти отбор изравни резултата само за четири минути в средата на второто полувреме. Първо Килиан Мбапе центрира за вкаралия с глава Антонио Рюдигер, а след това беше съсечен в пеналта, но топката стигна до оставения на добра позиция Винисиус и последният не сбърка.

В 83-ата минута Лукас Васкес вкара за пълния обрат с 3:2, а до края на двубоя Винисиус оформи своя хеттрик с нови две попадения в заключителните минути.  

С победата "Реал" (Мадрид) събра 6 точки и заема 11-о място в класирането. Със същия точков актив, но с по-добра голова разлика е шестият "Борусия" (Дортмунд).

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС