fallback

"Барселона" помете "Севиля" с 5:1 при завръщането на Гави

Каталунците водят в класирането с 3 точки пред "Реал" (Мадрид)

21.10.2024 | 07:10 Автор: Елеонора Танева

"Барселона" постигна 9-ия си успех от 10 мача в Ла Лига като победи гостуващия "Севиля" с 5:1. Каталунците свършиха своята работа още през първото полувреме с голове на Роберт Левандовски ('24 - дузпа, '39) и Педри ('28). След почивката резервата Пабло Торе се разписа два пъти - в 82-ата и 89-ата минута, а Станис Идумбо вкара почетното попадение за "Севиля".

Така Роберт Левандовски продължи добрата си серия в Ла Лига и вече има 12 гола от началото на сезона. Най-близо до него са Килиан Мбапе от "Реал Мадрид" и Айосе Перес от "Виляреал" с по 6. Освен това полякът вече има 366 гола в големите първенства на Западна Европа, като изпревари немската легенда Герд Мюлер и се нареди трети по този показател. Преди него са единствено Лионел Меси (496) и Кристиано Роналдо (495).

Имаше и други позитивни новини за каталунците - в игра след дълго лечение на контузия се завърна Гави, който взе и капитанската лента от ръката на Педри.

С тази победа "Барселона" запази първата си позиция в класирането с 23 точки, с три повече от втория "Реал" (Мадрид). "Севиля" е 13-и с 12. Предстои обаче много тежка седмица на каталунците. В сряда тимът посреща "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига, а в събота е голямото дерби на Испания с "Реал" (Мадрид) на “Бернабеу”.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback