Италия се развихри срещу Израел в Лигата на нациите, Германия излъга Нидерландия

Цял мач мачкане на "лалета"

15.10.2024 | 07:21 Редактор:
Италия събира 10 точки на върха в групата.
Италия събира 10 точки на върха в групата.

В Удине Италия победи категорично като домакин Израел с 4:1 в двубой от Лига А от турнира Лига на нациите. Трите точки затвърдиха лидерската позиция на хората на Лучано Спалети, които се нуждаят от една точка в оставащите си два мача, за да си гарантират място във финалната фаза на турнира. 

В 39-та минута Сандо Тонали изигра хитро ситуация в наказателното поле, когато бе препънат от защитник на гостите и спечели дузпа за Италия. От бялата точка Ретеги бе категоричен и вдига на крака публиката на "Фриули" за 1:0.

В 66-та минута след изпълнение на Абу Фани от корнер, вратаря Викарио не се намеси добре и топката влезе директно във вратата, намалявайки аванса на Италия. В 73-та минута обаче вратаря на Израел капитулира за трети път, когато Димарко пусна подаване на точката на дузпата, а връхлитащия Фратези с премерен шут възстанови преднината от два гола за Италия. Съпротивата на играчи в бяло рухна тотално в 79-та минута след второ попадение на капитана Ди Лоренцо, разписал се след подаване на резервата Удоджи.

Германия победи Нидерландия само с 1:0 в мач от Лига А и група 3 в Лигата на нациите. Домакините тотално надиграха своя противник през първото полувреме на стадион "Алрианц Арена" и още във втората минута Джейми Левелинг прати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради засада, доказана от VAR.

В 63-ата минута се случи логичното и един от най-добрите играчи на терена се разписа. 23-годишният Левелинг се оказа изключително находчив, защото се позиционира най-добре в наказателното поле и откри резултата.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС