Англия удари Финландия с 3:1 в Лигата на нациите

На игрището се завърна Хари Кейн, който лекуваше травма

13.10.2024 | 21:22 Редактор:
Англия се върна на победния път.
Англия се върна на победния път.

Категорична победа за Англия срещу Финландия с 3:1 в мач от Лига В, Група 2 на турнира Лига на нациите. В Хелзинки европейските вицешампиони взеха реванш за изненадващата загуба от Гърция на "Уембли" преди няколко дни.

В стартовия състав на Лий Карсли се завърна нападателят Хари Кейн, който лекуваше травма. Първата опасност пред една от двете врати обаче бе пред тази на Дийн Хендерсън, който замени под рамката титулярния страж Джордан Пикфорд. 

Скандинавците бяха наказани в 74-та минута, когато Трент Алекзандър-Арнолд с фирмено изпълнение от пряк свободен удар матира Храдецки за 2:0. Десет по-късно финландците инкасираха и трети гол, отбелязан от Деклан Райс, който засече от близка дистанция подаване на резервата Оли Уоткинс. Сухата мрежа за "Трите лъва" в крайна сметка не стана факт след грешка в отбраната, позволила на Арту Хосконен да се извиси във въздуха и да вкара с глава след корнер малко преди изтичането на редовното време, предаде БГНЕС.

Така Англия се върна на победния път и събра актив от 9 точки - толкова има и лидерът Гърция, който по-късно тази вечер е домакин на Република Ирландия. В следващата пауза за националните отбори през ноември Карсли и компания гостуват на гърците, докато "Суоми", които са на дъното без точка, пътуват за визита на ирландците.

Снимка: БГНЕС