Джеймс Ето’о: Имах предложение и от "Лудогорец", но избрах ЦСКА (+ВИДЕО)

"Мечтая да играем успешно и в Европа", призна футболистът

13.10.2024 | 12:00 Редактор:

За кратко време Джеймс Ето’о се превърна в един от любимците на феновете на ЦСКА. Неуморим, всеотдаен и готов да се хвърли в битка за всяка топка, вече го определят като сърцето на отбора. На 23 години камерунецът изглежда готов да поеме лидерска роля в тима на Александър Томаш.

"Чувствам се много добре в ЦСКА. Радвам се, че подписах с толкова голям клуб и съм сигурен, че не съм направил грешен избор", казва Джеймс в интервю за клуба.

Признава, че трудностите, през които е преминал, са го изградили като футболист.

"Роден съм в Яунде, а животът в моята страна не е никак лек. Трябва да работиш много и да се бориш, за да постигнеш това, което искаш. Но аз положих необходимите усилия и благодарение на семейство ми, както и на съветите на моите треньори, успях да стигна до нивото, на което съм в момента", каза той.

Ето’о успява да извърви път, който за много момчета от Африка остава просто мечта.

"Започнах на професионално ниво още в родината ми Камерун, а впоследствие стигнах и до разширения състав на националния отбор. Първият ми допир с европейския футбол бе във френския "Кан", а впоследствие ме харесаха от "Нант". Изпратиха техен представител на място в Камерун, за да преговаряме, но трябваше да изчакат да навърша 18 години, за да се осъществи трансферът. Честно казано, адаптацията към живота и футбола във Франция не бе лесна, трябваше да положа много усилия. Все пак успях да запиша няколко мача за втория отбор на Нант преди да дойде трансфера ми в Булон. В този клуб имах щастието да попадна на треньорски екип, който много ми помогна. Така започнах да играя по-редовно и да повишавам нивото. Именно този период ми помогна да премина в "Ботев" (Пловдив)", разказва полузащитникът.

"В началото в Пловдив никак не ми беше лесно, но се справих. Имах проблеми с треньора, но постепенно нещата се изгладиха. От резерва се превърнах в твърд титуляр в продължение на три сезона", добави Джеймс.

Разкрива и какво го е мотивирало да облече червената фланелка.

"Нямах никакви съмнения дали да приема офертата на ЦСКА. Имах предложение и от "Лудогорец", но избрах ЦСКА, тъй като ми хареса отбора, футболистите и техния стил. Бях сигурен, че мога да помогна на клуба. Сега се надявам да покажа най-доброто от себе си и да печелим всички мачове. Мечтая да играем успешно и в Европа", призна той.

Халфът е наясно, че пътят ще е труден, но грешните стъпки като тази в последния двубой, са добър урок за бъдещето.

Снимка: Кадър ЦСКА