fallback

Александър Везенков се развихри при успех на "Олимпиакос" над "Жалгирис" в Евролигата

Българинът се отличи със 17 точки и 11 борби

12.10.2024 | 07:40 Автор: Тодор Петров

Александър Везенков изигра страхотен мач и бе в основата на победата на "Олимпиакос" със 74:68 над литовския "Жалгирис" в мач от втория кръг на Евролигата. Най-добрият ни баскетболист направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за успеха на гръцкия тим.

За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6. В останалите три четвърти от мача "Жалгирис" бе по-добрият отбор на терена, но големият пасив на литовците така и не бе заличен.

Няколко добри изпълнения на Везенков в последните 75 секунди на мача, когато той вкара шест от своите 17 точки, позволиха на домакините да стигнат до победата в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея. Към статистиката си българинът добави една асистенция, една открадната топка и само една грешка за почти 25 минути на терена, предаде БТА.

"Започнахме страхотно, раздавахме си топката много добре, но "Жалгирис" не е отбор за подценяване. Те победиха "Барселона" миналата седмица, което не е случайно. Позволихме им да вземат много борби и това ги задържа в мача. През второто полувреме трябваше да се сборим, за да вземем победата. Искам да помагам на отбора си по различни начини. В Евролигата няма лесни мачове. Програмата ни е много натоварена и е важно да подобрим представянето си", каза Везенков след двубоя.

Снимка: БГНЕС  

fallback
Още от Спорт
fallback