Бразилия обърни Чили в края, Аржентина не победи при завръщането на Меси

Селасао победи с 2:1 след гол в 89-ата минута

11.10.2024 | 07:52 Редактор:
Много важна победа за Бразилия.
Много важна победа за Бразилия.

Бразилия победи Чили с гол на резервата Луис Енрике в 89-ата минута в мач от световните квалификации в Южна Америка. Селасао успя да се съвземе след изоставане срещу Чили след гол на Едуардо Варгас, който се разписа още във втората минута на срещата. 

Чили направи няколко пропуска, а Бразилия успя да изравни в добавеното време на първото полувреме, след като центриране на Савиньо отдясно бе засечено от Игор Жезуш с глава.

Бразилците имаха контрола върху мача през второто полувреме и заслужено стигнаха до победата в края. Трите точки ги изведоха на четвърто място във временното класиране, като тимът има 13 точки - две по-малко от Уругвай, но и на 6 от лидера Аржентина.

В друг мач от квалификациите Аржентина стигна само до 1:1 при гостуването си на тима на Венецуела в Матурин. Това бе и завръщането на 37-годишния капитан на аржентинците Лионел Меси, който получи контузия във финала на Копа Америка в средата на месец юли. 

Меси даде асистенция на Отаменди, който откри резултата в 13-ата минута на мача. Венецуела изравни след почивката с попадение на Саломон Рондон с глава, който стреля покрай вратаря Херонимо Рули, заменил наказания титуляр Емилиано Мартинес. 

Снимка: БГНЕС