fallback

Чехът Томаш Махач отстрани Карлос Алкарас в Шанхай

Негов опонент на полуфинала ще бъде Яник Синер

10.10.2024 | 16:08 Автор: Вяра Димова

Тенисистът Томаш Махач постигна най-големия успех в кариерата си, класирайки се за полуфиналите на Мастърс турнира в Шанхай. Световният №33 елиминира един от големите фаворити – Карлос Алкарас, макар да допусна обрат от 3:1 във втория сет. Така Махач прекъсна победната серия на испанеца, който миналата седмица спечели титлата в Пекин.

Негов опонент на полуфинала ще бъде Яник Синер, който по-рано днес победи Даниил Медведев.

В първия сет никой от опонентите не успя да пробие, макар че Алкарас имаше две възможности да го стори – първо при 1:1, а след това при 3:3. Махач обаче избегна опасността и се стигна до тайбрек. В него чехът игра много агресивно и рискът се отплати, като непоставеният тенисист взе преднина в мача след 7:6(5).

Във втората част Махач осъществи първия пробив в мача и натрупа аванс от 3:1. Впоследствие обаче Алкарас вдигна значително нивото и успя да обърне резултата, преди неговият опонент да прекъсне серията му и да възстанови равенството при 4:4. Махач продължи да демонстрира завидно постоянство, което се отплати с нов брейк. Чехът не пропусна възможността да сервира за победата и затвори мача с подаване на нула за 7:6(5), 7:5 след малко под 2 часа игра. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback