fallback

Яник Синер не даде шанс на Медведев и е на полуфинал в Шанхай

Италианецът победи руснака с 6:1, 6:4

10.10.2024 | 12:35 Автор: Беатрис Младжова

Италианският тенисист Яник Синер си спечели място на полуфиналите на тенис турнира "Мастърс" 1000 в Шанхай. Световният номер 1 победи с 6:1, 6:4 петия поставен Даниил Медведев от Русия.

В първата част Синер доминираше, а съперникът му така и не намери своя ритъм на игра. Италианецът проби на два пъти и спечели сета само за 25 минути.

Преди началото на следващата част Медведев повика физиотерапевт на корта заради проблеми с дясното рамо. После руснакът изглеждаше по-равностоен на световния номер 1. 

При 3:4 Медведев отново поиска медицински таймаут за рамото. След това при 5:4 Синер сервираше за място на полуфиналите. Той стигна до мачбол с осмия си ас, но го пропиля с нескопосан опит за къса топка. Яник спря да играе при разиграване, като смяташе, че топката е в аут. Повторението показа, че е добра и руснакът стигна до първата си точка за пробив, която обаче не успя да реализира.

При втория мачпойнт италианецът беше безпогрешен, предаде БНР. Следващият съперник на Синер се определя от мача днес между Карлос Алкарас и Томаш Махач, който вчера елиминира Григор Димитров.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback