fallback

ЦСКА прави първа копка на "Армията" веднага след дербито с "Левски"

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност

10.10.2024 | 08:43 Автор: Тодор Петров

ЦСКА планира да  направи първа копка на стадион "Българска армия" в седмицата след сблъсъка с вечния съперник "Левски". Вечното футболно дерби на България е в събота, 19 октомври, от 15:45 часа. 

"Главболгарстрой" вече влезе на "Армията", позиционира техника и започна изкопни дейности. Все още обаче те са в ранен етап и ЦСКА са взели решение да изчакат малко с насрочването на официалния медиен ден, който да отбележи началото на изграждането на

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетоновите конструкции. Те вече се изработват извън зоната на парка, в завод на изпълнителя "Главболгарстрой", за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани, пише "Тема Спорт".

Бетонната основа на лекоатлетическата писта вече е почти издълбана. Останала е само половината от виража пред бившия сектор „Б“ на „Армията“. Може да се забележи и наличието на голяма квадратна дупка в ъгъла на мястото, където бяха разположени секторите „В“ и „Г“. Вероятно става дума за съществуващ преди това изкоп, който е бил затворен отгоре с бетонна плоча.

Снимка: Lap.bg  

fallback
Още от Спорт
fallback