ЦСКА прави първа копка на "Армията" веднага след дербито с "Левски"

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност

10.10.2024 | 08:43 Редактор:
Феновете нямат търпение ЦСКА да започне да строи новия си дом.
Феновете нямат търпение ЦСКА да започне да строи новия си дом.

ЦСКА планира да  направи първа копка на стадион "Българска армия" в седмицата след сблъсъка с вечния съперник "Левски". Вечното футболно дерби на България е в събота, 19 октомври, от 15:45 часа. 

"Главболгарстрой" вече влезе на "Армията", позиционира техника и започна изкопни дейности. Все още обаче те са в ранен етап и ЦСКА са взели решение да изчакат малко с насрочването на официалния медиен ден, който да отбележи началото на изграждането на

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетоновите конструкции. Те вече се изработват извън зоната на парка, в завод на изпълнителя "Главболгарстрой", за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани, пише "Тема Спорт".

Бетонната основа на лекоатлетическата писта вече е почти издълбана. Останала е само половината от виража пред бившия сектор „Б“ на „Армията“. Може да се забележи и наличието на голяма квадратна дупка в ъгъла на мястото, където бяха разположени секторите „В“ и „Г“. Вероятно става дума за съществуващ преди това изкоп, който е бил затворен отгоре с бетонна плоча.

Снимка: Lap.bg