Венцислав Стефанов: Не е редно чужденците в първенствота да са повече от българите

В "Славия" ще има ред, категоричен беше собственикът на тима

08.10.2024 | 15:24 Редактор:
От думите му стана ясно, че има конфликт с треньора Златомир Загорчич.
От думите му стана ясно, че има конфликт с треньора Златомир Загорчич.

В "Славия" има разногласие относно начина, по който трябва да се води отбора. Това стана ясно след пресконференция на президента Венцеслав Стефанов, на която за пореден път показа, че има конфликт между него и наставника Златомир Загорчич, като комуникацията отсъства.

"В "Славия" има 26 картотекирани футболисти. Има една причина и тя е, че имаме 10 национали. Има 1-2 контузени. Да, наистина вече не са 22, но имаш втори отбор, който ако искаш наистина да направиш нещо, да свериш часовника, да видиш как са и тези, които са в “Б” отбора, нищо не ти пречи тренировките да се провеждат заедно с тези момчета. Ако имахме 15 национала или 16, колко трябваше да картотекираме, някъде към 40-45 ли? Ако преценява, че трябва да ги тренира като баскетболисти, има горе зали, може да тренират и в баскетболния салон. Няма проблем. Имаме изкуствен терен, имаме естествен, имаме зали за баскетбол, за волейбол, където преценят", заяви Венци Стефанов.

Той подчерта, че няма да поиска персонално оставката на Загорчич, тъй като решенията се взимат от колективен орган.

"Аз нямам проблеми със Загорчич. Той е треньор докато реши ръководството... "Славия" е единственият клуб в България, който има собственик. "Славия" не е сираче. "Славия" е апетитна хапка за всеки един. Ако сложиш българите, които играят в нашето първенство, и чужденците, аз мисля, че чужденците ще бъдат повече. Не съм сигурен дали това е редно. В Славия миналата година имаше един чужденец. Аз никога не съм правил селекцията. На треньора му се предлага футболист. Взехме един, плащаме му 6-7 хиляди лева в продължение на две години, той стои на социалистическо угояване.

Крушката си има опашка. Нито един футболист не е картотекиран в Славия без решението на треньора. Откакто аз имам нещо общо със Славия, никога не се е случвало това нещо. Винаги треньорът е казвал “да” или “не”. Заставам зад всяка своя дума и мога да я докажа. Най-лесно е да хвърлиш в публичното пространство някакво твърдение или да оправдаеш собствената си грешка", категоричен беше Венцислав Стефанов.

Президентът на "Славия" припомни, че на 7-годишна възраст е помагал да се строи стадиона.

"В "Славия" ще има ред. Винаги е било така. Няма да копираме простотиите на някои клубове. Феновете няма да ръководят клуба. Когато исках да се помогне за реновацията на стадиона, феновете искаха по 50 лева надница, после по 100 лева, накрая идваха с каси бири и до 11:30 бяха на козирката. Не искам такива фенове. Бил мутренски моя подход, не това не е мутренски, искам да има ред", каза още президентът на "Славия", цитираният от "Тема спорт".

Снимка: lap.bg